سعید جلیلی کیست؟ / متن کامل زندگی نامه / آيا جليلي صاحب كرسي يازدهم مي شود ؟ + عکس
922 بازدید

با توجه به وضعيت و تحليل شرايط موجود و سابقه فعاليتش بي شك سعيد جليلي يكي از گزينه هاي اصلي براي كرسي يازدهم رياست جمهوري است .
جوان پرس :سعید جلیلی كه جایگزین علی لاریجانی در مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی مي شود، معاون كنونی آمریكا و اروپای وزارت امور خارجه بود كه به عنوان دبير شوراي عالي امنيت ملي منصوب شد و در سال 92 با حمايت هوادارانش قصد ورود به ساختمان رياست جمهوري و نشستن بر صندلي يازدهم را دارد .
سعید جلیلی 48 ساله متولد سال 1344 در شهر مشهد است. او دانش آموخته دانشگاه امام صادق (ع) در مقطع دكتری علوم سیاسی و از پرسنل باسابقه وزارت امور خارجه است. پایان نامه مقطع دكتری جلیلی در خصوص سیاست خارجی اسلامی به صورت كتاب منتشر شده و در كشور لبنان نیز به زبان عربی ترجمه و انتشار یافته است.
وي با ورود به ماراتن يازدهم و درصورت عدم صلاحيت كامل آيت الله هاشمي پيش بيني مي شود يكي از رقباي سرسخت ساير كانديداها و به احتمال قوي صاحب كرسي يازدهم دولت خواهد شد.
او به زبانهای عربی و انگلیسی آشناست و از سال 1368 در مسوولیت های اجرایی بسیاری فعالیت داشته که از جمله آنها، وابسته سیاسی در سال 1368 ، رئیس اداره بازرسی در سال 1370 ، دبیر سوم در سال 1371 ، دبیر دوم در سال 1373 و دبیر اول در سال 1374 و رایزن سوم در سال 1376 بوده است.
همچنین وی به عنوان معاون اداره آمریکای شمالی و مرکزی در سال 1376 ، رایزن دوم در سال 1377 مشاور رئیس جمهور در سال 1383 و معاون اروپا و امریکای وزارت خارجه در سال 1384 مشغول بوده است.از جمله تالیفات وی کتاب سیاست خارجی پیامبر اسلام (ص)، الگوی تفکر سیاسی اسلام در قرآن کریم و مقالات مختلف در زمینه روابط بین المللی است.
جلیلی در زمان جنگ تحمیلی به عنوان نیروی بسیجی بارها در جبهه های جنگ حضور یافت و از ناحیه پا مجروح گردید.
سعید جلیلی، مرد باسابقه سیاست خارجی احمدینژاد، متولد سال 1344 در شهرمقدس مشهد (منطقه طلاب)است. وی كه تحصیلات خود را تا مقطع دكتری علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق علیهالسلام به پایان رسانده، مسلط به زبانهای عربی و انگلیسی است.
جلیلی در دورانی كه برخی افراد تحصیل در دانشگاه را، بر دفاع از اسلام وانقلاب مقدم میدانستند و این بحث بهصورت جدی حتی در سطح مدیریت دانشگاه امام صادق نیز مطرح بود، با جمع میان این دو مقوله به عنوان نیروی بسیجی بارها در جبهههای جنگ حضور یافت و در راه دفاع از آرمانهای انقلاب به درجه جانبازی نایل آمد.
وی در دی ماه سال ۱۳۶۵دیدهبان لشگر نصر خراسان بود كه در عملیات كربلای ۵ از ناحیه پا مجروح شد و در بیمارستان صحرایی منطقه شلمچه به دلیل فقدان امكانات و وضعیت اورژانسی پای راست خود را از دست داد. جلیلی پس از آن در واحد تداركات لشكر به خدمت پرداخت.
جلیلی در بازگشت از جبهههای حق علیه باطل، رساله دكترای خود را با عنوان “اندیشه سیاسی در قرآن” در خصوص سیاست خارجی اسلام به رشته تحریر درآورد؛ رسالهای كه پروفسور حمید مولانا، در مقدمهای كه بر آن نوشت، به تجلیل از شخصیت این دانشآموخته اقدام كرد. این رساله در كشور لبنان نیز به زبان عربی ترجمه و منتشر شده است.
جلیلی، در سال 68 به وزارت امور خارجه رفت و بعد از یك دوره 2 ساله، ریاست اداره بازرسی وزارت خارجه را بر عهده گرفت. مناصب جلیلی در وزارت امور خارجه عبارتند از:
۱۳۶۸: وابسته سیاسی
۱۳۷۰: رئیس اداره بازرسی
۱۳۷۱: دبیر سوم
۱۳۷۳: دبیر دوم
۱۳۷۴: دبیر اول
۱۳۷۶: رایزن سوم
پس از دوم خرداد 76 و تغییر اتوبوسی مدیران، وی به اداره امریكای وزارت خارجه منتقل شد و معاونت این اداره را بر عهده گرفت. در سال 80 نیز به دفتر مقام معظم رهبری رفت و در سمت مدیریت بررسیهای جاری دفتر رهبر انقلاب به ادامه خدمت پرداخت.
جلیلی كه پس از انتخابات سوم تیر به عنوان گزینه مطرح و مورد نظر رئیسجمهور برای تصدی وزارت امور خارجه مطرح بود، بنا به پارهای مصالح عهدهدار مهمترین معاونت وزارت خارجه، معاونت اروپا و آمریكا شد. ضمن آنكه در طول این دوره، ارتباط علمی خود با نهاد دانشگاه را قطع نكرد و به تدریس در دانشگاه ادامه داد.
وی در زندگی شخصی به پركاری و سادهزیستی شهرت دارد، تا پاسی از شب در جهت تقویت دیپلماسی كشور تلاش می كندو مورد اعتماد رهبر انقلاب در حوزه سیاست خارجی است.
جلیلی در مهرماه 86 پس از استعفای علی لاریجانی به سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد. اما آنچه امروز صحبت از این دیپلمات جوان و متعهد انقلاب را بر سر زبان ها انداخته است، اداره هوشمندانه، مقتدرانه و متعهدانه پرونده هستهای و نحوه مذاكره او و تیم همراهش در مواجهه با كشورهای 1+5 بود.وی یكی از از رویش های ارزشمند انقلاب اسلامی در عرصه دیپلماسی كشور است و این شكوفایی جز در سایه تعهد، تخصص و تفكر انقلابی به دست نیامده است.
تصاویر زیر عکسهای منتشر نشده از وی است که سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی آنها را بر روی خروجی خود قرار داده است.